INFORMARE ALIAJ ROTHENBERGER CONTRAFACUT !!!

Stimaţi Colaboratori,
Dorim să vă informam ca pe piata există aliaj de lipire ROTHENBERGER contrafăcut !

     Este vorba de un falsificator care lipeşte etichete Rothenberger tipărite la imprimantă pe un aliaj de lipit altul decât Rothenberger. Privind calitatea, în urma analizelor chimice la laboratorul Intertek - Germania, a reieşit că, pe lângă conținutul sporit de plumb – periculos în mediul alimentar/sanitar şi neconform cu normele europene- elementele chimice importante ce dau gradul de aderență sunt sub procentul normal.


Nu ştim încă cu certitudine originea, cel mai probabil aliajul falsificat este adus din Grecia.
Mai jos găsiţi o informare privind câteva diferenţe vizibile între aliajul original Rothenberger şi cel contrafăcut găsit în piaţă, cu menţiunea că falsificatorii practică schimbarea etichetelor: 

  Original Contrafacut Foto
Aliaj    
 Infasurare Continua pe toata lungimea mosorului pentru aliajul cu grosime de 3mm. Pentru aliajul Rothenberger de 2mm infasurarea este pana la jumatatea mosorului. Exista aliaj numai pana la jumatatea inaltimii mosorului – cea mai rapida depistare a aliajului contrafacut ! Foto 1  
 Culoare-suprafata  Lucioasa  Mata, zgariata, prezinta urme vizibile de imperfectiuni, exfoliere
Mosor & Eticheta    
 Culoare mosor  Rosu  Rosu inchis Foto 2 - 3   
 Finisaj mosor  Lis, lucios  Zgariat si cu imperfectiuni
 Eticheta - calitate  Tipografie, groasa, lucioasa  Imprimanta, mata, se sterge extrem de usor
 Eticheta - cod bare  Corect  Cod producator si cod EAN gresit

foto1          foto2

foto3

“O noua versiune de aliaj contrafacut gasit in magazinele de instalatii la data de 16.06.2014!”
O noua versiune de aliaj contrafacut gasit in magazinele de instalatii la data de 16.06.2014!

Mosorul aliajului Rothenberger original comercializat in Romania este intotdeauna cu eticheta in lb. Romana, este notat importatorul Rowalt SRL si producatorul Rothenberger Werkzeuge GmbH (codul 45255RO/45255).
Analiza chimica
– testarea aliajului contrafăcut s-a efectuat în laboratoarele INTERTEK Germania în luna Decembrie 2013,  rezultând că acest aliaj nu este în conformitate cu Directiva RoHS 2011/65/EC – privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase.

foto4

 

Vă recomandăm să nu comercializaţi/achizitionaţi acest aliaj contrafăcut Rothenberger!
Rowalt SRL va urma căile legale pentru stoparea vânzărilor ilegale ale aliajului falsificat, existând posibilitatea de a fi confiscat din magazinele în care este distribuit.
Conform legislatiei in vigoare, produsele care poartă fara drept o marcă înregistrată, oferite spre comercializare de o alta persoană decat cea care le-a contrafăcut, sunt supuse confiscării în temeiul art.118, lit.f) din Codul penal, întrucat reprezintă bunuri a căror deţinere este interzisă de lege.
Dacă primiţi oferte sau aveţi informaţii referitor la produsele Rothenberger contrafăcute vă rugăm să apelaţi de urgenţă la reprezentanţa Rothenberger pt. Romania - Rowalt SRL prin email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau tel: 021.350.37.44/45.
Persoanele care vor oferi informaţii utile vor fi recompensate în produse Rothenberger.
Va multumim,
SC ROWALT SRL